Aktivnosti

Edukacija

5. generacija Čarobne svjetiljke najbrojnija do sada!
Započeo je 5. rođendan s novom genaracijom stručnjaka, koje su prošli tjedan vrijedno učile i usavršavale vještine podrške emocionalnom razvoju, samo-regulaciji, postavljanju granica, umirivanju burnih osjećaja i mnogih drugih.

Na edukaciji je bila naša magistra psihologije Ivana Danilović.

Nastavljamo dalje s novim radnim pobjedama.

Obavijest

Poštovani roditelji, kolege stručnjaci isvi Vi koji svojim ulogama aktivno sudjelujete u inkluziji i socijalizaciji djece s poteškoćama u razvoju, povodom Svjetskog dana radne terapije pozivamo Vas na predavanje pod nazivom ” Radna terapija u životu Vukovarskih leptirića”.
U sklopu radionice održat će se kratki praktični primjeri “Uđi u moj svijet i osjećaj sa mnom” s ciljem razumijevanja i empatije za djecu s poteškoćama.
Predavanje će se održati u prostorijama Udruge roditelja djece s poteškoćama Vukovarski leptirići u ponedjeljak 28. listopada 2019. u 11 sati.

Veselimo se Vašem dolasku i zajedničkom učenju!

Predavači: Dajana Marjanović mag.psych.
Marina Popić, bacc.therap.occup.

Učinkoviti ljudski potencijali

Dana 05. i 06. rujna 2019. godine predstavnice Udruge Vukovarski leptirići Tijana Mazur i Viktorija Matin sudjelovale su na ESF radionicama pod nazivom “Kako strateški planirati u organizacijama civilnog društva” i “Kako izraditi operativni plan organizacija civilnog društva”.

ESF radionice organizirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, u prostorijama Regionalne podružnice Osijek. Radionice je vodila predstavnica Volonterskog centra Osijek, a sudionici su bili predstavnici Udruga sa područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Bila je to prilika za stjecanje novih znanja, vještina i razmjene iskustava u organizacijama civilnog društva.

Predstavnice Europskog doma Vukovar, UZOSIO Golubica i Vukovarski leptirići skupa su radile na osmišljavanju misije i vizije svog grada Vukovara. Sada potkrijepljeni novim znanjem i vještinama nastavljamo dalje raditi za naše organizacije i naš grad.

Ataac konferencija

Konferencija o potpomognutoj komunikaciji i asistivnoj tehnologiji i naravno LEPTIRIĆI 🙂❤️
ATAAC Konferencija – Konferencija o naprednoj tehnologiji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.
U organizaciji Tehničkog fakulteta Rijeka, E-glasa te Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Zagreb održana je ATAAC 2019. u Zagrebu, hotelu Westin od 15. do 17. listopada 2019.
Konferencija se održala pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike HrvatskeNiz predavanja održano je kroz tri domene: Obrazovanje, Potpomognuta komunikacija i Rana intervencija. Svojim aktivnim djelovanjem, kompetencijama, rezultatima iscrpnih istraživanja i kreativnim i stručnim idejama obogatili su nas predavači iz Hrvatske, Njemačke, Španjolske,Sjedinjenih Američkih Država…
Konferenciju su popratile tematske diskusije za studente, panel diskusije, prezentacije postera i radionice. Cilj participacije stručnog tima iz Udruge Vukovarski leptirići je upoznavanje s potpomognutom komunikacijom, prikupljanje ideja za rad s djecom i nadograđivanje vlastitih ideja, pronalaženje strategija komunikacije i pristupa za svako dijete individualno.
Na Konferenciji u Zagrebu su bile naše Dajana Marjanović, Viktorija Kovač, Ivana Danilović,Marina Popić i Tina Stojanović.

Edukacija

Volonterski centar Osijek, zajedno s partnerskim organizacijama iz Irske, Njemačke, Belgije,Danske i Slovenije organizirao je međunarodnu edukaciju na temu mjerenja utjecaja volontiranja na socijalnu inkluziju. Treneri i stručnjaci iz partnerskih organizacija ponudili su kroz edukaciju nove perspektive i poglede na socijalnu inkluziju, predstavili i testirali novi alat mjerenja utjecaja volontiranja na socijalnu inkluziju, predstavili priče uspješnih primjera inkluzivnih volonterskih programa iz navedenih partnerskih zemalja.

Edukacija je ujedno i omogućila prostor za stvaranje novih međunarodnih kontakata i prostor za razmjenu iskustava s organizatorima volonterskih programa i volonterskim centrima.
Edukacija je bila namijenjena svim organizatorima volontiranja i volonterskim centrima koji provode ili planiraju provoditi inkluzivne volonterske programe.

Na ovoj edukaciji u Sloveniji bile su naša Tijana Mazur i Ivana Danilović.