Prošle je godine kros okupio više od 600 sudionika, a jedan od organizatora Željko Đekić iz Lions Cluba Vukovar ističe da je osnovna svrha ovog događaja, uz dakako humanitarno djelovanje, promicati zdrav život, kretanje i boravak u prirodi. -Na naš se kros odazvalo mnoštvo sudionika, od djece vrtićke dobi, preko učenika osnovnih i srednjih škola do studenata, rekreativaca i aktivnih sportaša. Također u krosu sudjeluju i djeca s poteškoćama u razvoju, osobe sa intelektualnim oštećenjem, osobe s invaliditetom, slijepe i slabovidne osobe. Očekujemo da ova manifestacija postane tradicionalnom i dogodine želimo u Vukovarski kros uključiti i druge Lions klubove iz Hrvatske te udruge – istaknuo je Đekić, posebno naglasivši da su im u organizaciji ovogodišnjeg krosa pomogli i članovi osječke Udruge za zdravo trčanje.

Ovim se događajem ujedno zaključuje i mjesec sporta u Vukovaru, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ana Živanović

-Grad Vukovar po drugi put sudjeluje u organizaciji Vukovarskog krosa, ne samo financijski nego i organizacijskom potporom i ovim događajem zatvaramo mjesec sporta. Zahvaljujemo svim sudionicima, došli smo se danas ovdje rekreirati, uživati u sportu i lijepom vremenu – naglasila je Živanović.Inicijatorima i organizatorima krosa posebno je zahvalila predsjednica udruge Vukovarski leptirići Viktorija Matin. -Zahvaljujem na ovom lijepom događaju koji je okupio mnoštvo sudionika i uključio djecu s poteškoćama u razvoju. Naša se udruga uključila organiziranjem popratnih sadržaja. Inače, Vukovarski leptirići kao udruga djeluju pet godina i zadovoljni smo postignutim rezultatima. S obzirom da smo postali pružatelj socijalnih usluga, imamo i osam stalno zaposlenih stručnih djelatnika, no, kako je broj djece s teškoćama u razvoju u našoj udruzi velik, imamo ih preko stotinu, suočavamo se s problemom da sva djeca trenutno nemaju potrebne terapije. Stoga i dalje nastavljamo s humanitarnim akcijama, donacijama, pisanjem projekta kako bi te potrebne terapije osigurali i ostaloj djeci – istaknula je Matin.

Ovogodišnji je 2.vukovarski kros Hrvatskoj na ponos pratio i veliki broj popratnih sadržaja i radionica npr. izrade predmeta od plastelina, bojanja bijele tkanine temperama, izrade drvenih okvira za slike ili ogrlica s logom, izrade medalja te mnoštva sportskih sadržaja, od treninga za mozak do zumbe, raznih natjecanja u sportskim disciplinama i dr. Za natjecatelje su organizatori putem sponzora osigurali i osvježenje te peciva.

Izvor:hrv.hr

Ovdje možete pogledati fotogaleriju

 

 

Comments are disabled.