Što sve sportom mogu ja!

Što_sve_sportom_mogu_ja_LOGO_transparent_bg

Kratki opis projekta

Djeci s teškoćama u razvoju onemogućeno je participiranje u brojnim društvenim aktivnostima u zajednici, pa tako i u sportu. Nažalost ne postoje posebno prilagođeni programi (i znanja sportskih djelatnika) za njihovo uključivanje u redovne sportske programe. Znanjem u sportu s jedne strane te radu sa djecom s TUR s druge, kroz projekt bit će kreiran idealan program koji će poticati višestrani psihosomatski razvoj djece, razvijati njihovo samopouzdanje, ali i detektirati nadarene kako bi se ih usmjeravalo u sport i uključivalo u redovne sportske programe. Udruga Vukovarski leptirići 03. siječnja 2019. godine službeno je započela provedbu novog EU projekta pod nazivnom „Što sve sportom mogu ja“ u okviru Poziva:Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ UP.02.1.1.08

Projekt provodimo u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“, Društvom „Naša djeca“ Vukovar te Županijom Vukovarsko- srijemskom.

Trajanje projekta je 36 mjesec. Projekt je financiran u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali. Vrijednost projekta iznosi 1.493.809,16 kuna.

Cilj projekta je djeci s teškoćama u razvoju Vukovarsko srijemske županije osigurati preduvjete te izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. Zajedničkim znanjem u sportu s jedne strane te radu sa djecom s teškoćama u razvoju s druge, bit će kreiran idealan program koji će poticati višestrani psihosomatski razvoj djece, razvijati njihovo samopouzdanje, ali i detektirati nadarene kako bi ih se usmjeravalo u sport i uključivalo u redovne sportske programe. Očekuje se uključivanje minimalno 200 korisnika, djece s teškoćama u razvoju.

Projekt će osigurati:

✅ Obnovu i uklanjanje infrastrukturnih barijera parking prostora ispred Udruge

✅ Opremanje sportskih dvorana Prijavitelja i partnera

✅ Niz edukacija za djelatnike u sportu

✅ Kreiranje prilagođenih sportskih programa za djecu s teškoćama

✅ Osposobljavanje i zapošljavanje novih djelatnika kroz Projekt

✅ Promociju važnosti sporta i rekreacije za djecu s teškoćama u razvoju putem brojnih aktivnosti za podizanje svijesti koje planiramo tokom projekta

(organizacija Male olimpijade, obilježavanje Svjetskog dana sporta te organizacijom Konferencija i Okruglog stola, radio emisija i drugo)

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići“

Cilj projekta 

Cilj projekta je djeci s teškoćama u razvoju Vukovarsko srijemske županije osigurati preduvjete te izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u sportskim aktivnostima.

Rezultati 

U provedbu projekta bit će uključeno ukupno 200 korisnika, djece s teškoćama u razvoju u dobi od 3 do 18 godina. Korisnici će unaprijediti psiho motoričke sposobnosti, družiti se i usvajati osnove bazičnih sportova. Kroz zajedničke treninge i integrirane programe stvorit će se preduvjeti za inkluziju djece s teškoćama u razvoju kroz sport. Osim kreiranja i svakodnevne provedbe prilagođenog sportskog programa za djecu s teškoćama u razvoju provedba projekta osigurat će:

Obnovu i uklanjanje infrastrukturnih barijera parking prostora ispred Udruge

Opremanje sportskih dvorana Prijavitelja i partnera

Niz radionica i edukacija za voditelje sportskih programa

Osposobljavanje i zapošljavanje novih djelatnika kroz Projekt

Promociju važnosti sporta i rekreacije za djecu s teškoćama u razvoju putem brojnih aktivnosti za podizanje svijesti koje planiramo tokom projekta (organizacija Male olimpijade u Vukovaru, obilježavanje Svjetskog dana sporta te organizacijom Konferencija i Okruglog stola, predstavljanjem projekta i rada Udruge na radio emisija i drugo).

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira Europska unija i Republika Hrvatska

Vrijednost projekta: 1.493.809,16 kn, od čega 85% (1.269.737,79 kn) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% (224.071,37 kn) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna

Razdoblje provedbe

Razdoblje provedbe: 03.01.2019. – 03.01.2022. (36 mjeseci)

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići


NASTAVAK PROJEKTA OSIGURAO: ADIDAS & PRIJATELJI

Novosti projekta

Postani volonter

Ispuni pristupnicu i pridruži nam se!

Doniraj

I mala donacija je velika, ako je od srca!