Što sve sportom mogu ja!

Što_sve_sportom_mogu_ja_LOGO_transparent_bg

Kratki opis projekta

Djeci s teškoćama u razvoju onemogućeno je participiranje u brojnim društvenim aktivnostima u zajednici, pa tako i u sportu. Nažalost ne postoje posebno prilagođeni programi (i znanja sportskih djelatnika) za njihovo uključivanje u redovne sportske programe. Znanjem u sportu s jedne strane te radu sa djecom s TUR s druge, kroz projekt bit će kreiran idealan program koji će poticati višestrani psihosomatski razvoj djece, razvijati njihovo samopouzdanje, ali i detektirati nadarene kako bi se ih usmjeravalo u sport i uključivalo u redovne sportske programe. Udruga Vukovarski leptirići 03. siječnja 2019. godine službeno je započela provedbu novog EU projekta pod nazivnom „Što sve sportom mogu ja“ u okviru Poziva:Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ UP.02.1.1.08

Projekt provodimo u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“, Društvom „Naša djeca“ Vukovar te Županijom Vukovarsko- srijemskom.

Trajanje projekta je 36 mjesec. Projekt je financiran u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali. Vrijednost projekta iznosi 1.493.809,16 kuna.
Cilj projekta je djeci s teškoćama u razvoju Vukovarsko srijemske županije osigurati preduvjete te izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. Zajedničkim znanjem u sportu s jedne strane te radu sa djecom s teškoćama u razvoju s druge, bit će kreiran idealan program koji će poticati višestrani psihosomatski razvoj djece, razvijati njihovo samopouzdanje, ali i detektirati nadarene kako bi ih se usmjeravalo u sport i uključivalo u redovne sportske programe. Očekuje se uključivanje minimalno 200 korisnika, djece s teškoćama u razvoju.

Projekt će osigurati:
– Obnovu i uklanjanje infrastrukturnih barijera parking prostora ispred Udruge
– Opremanje sportskih dvorana Prijavitelja i partnera
– Niz edukacija za djelatnike u sportu
– Kreiranje prilagođenih sportskih programa za djecu s teškoćama
– Osposobljavanje i zapošljavanje novih djelatnika kroz Projekt
– Promociju važnosti sporta i rekreacije za djecu s teškoćama u razvoju putem brojnih aktivnosti za podizanje svijesti koje planiramo tokom projekta (organizacija Male olimpijade, obilježavanje Svjetskog dana sporta te organizacijom Konferencija i Okruglog stola, radio emisija i drugo).

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići“

Cilj projekta

Cilj projekta je djeci s teškoćama u razvoju Vukovarsko srijemske županije osigurati preduvjete te izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. 

Rezultati

U provedbu projekta bit će uključeno ukupno 200 korisnika, djece s teškoćama u razvoju u dobi od 3 do 18 godina. Korisnici će unaprijediti psiho motoričke sposobnosti, družiti se i usvajati osnove bazičnih sportova. Kroz zajedničke treninge i integrirane programe stvorit će se preduvjeti za inkluziju djece s teškoćama u razvoju kroz sport. Osim kreiranja i svakodnevne provedbe prilagođenog sportskog programa za djecu s teškoćama u razvoju provedba projekta osigurat će:

Obnovu i uklanjanje infrastrukturnih barijera parking prostora ispred Udruge

Opremanje sportskih dvorana Prijavitelja i partnera

Niz radionica i edukacija za voditelje sportskih programa

Osposobljavanje i zapošljavanje novih djelatnika kroz Projekt

Promociju važnosti sporta i rekreacije za djecu s teškoćama u razvoju putem brojnih aktivnosti za podizanje svijesti koje planiramo tokom projekta (organizacija Male olimpijade u Vukovaru, obilježavanje Svjetskog dana sporta te organizacijom Konferencija i Okruglog stola, predstavljanjem projekta i rada Udruge na radio emisija i drugo).

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira Europska unija i Republika Hrvatska

Vrijednost projekta: 1.493.809,16 kn, od čega 85% (1.269.737,79 kn) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% (224.071,37 kn) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna

 

Razdoblje provedbe

Razdoblje provedbe: 03.01.2019. – 03.01.2022. (36 mjeseci)

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići 

NASTAVAK PROJEKTA OSIGURAOADIDAS & PRIJATELJI


Što sve sportom mogu ja! – Spot

Netko sporo hoda, netko lijepo piše, netko lako uči, netko teško diše, netko slabo pjeva, netko zbori čisto… Ipak, svako dijete u biti je isto: malo toplo srce i želja puna glava da živimo zajedno, ali s razlikama.

Saznaj više

Projekt Što sve sportom mogu ja! je završio

Projekt Što sve sportom mogu ja! nakon tri godine trajanja, od 03.01.2019. do 03.01.2022. godine završio se.  Cilj projekta bio je djeci s teškoćama u razvoju Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije osigurati preduvjete te izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. U okviru projekta kupili smo kvalitetnu sportsku opremu za Udrugu i partnerske organizacije Društvo „Naša djeca“ Vukovar […]

Saznaj više

Novosti