PROJEKT: POSEBNA, KAO I TI!

DONATOR: EUROPSKA UNIJA U OKVIRU EUROPSKIH SNAGA SOLIDARNOSTI

Naš tim volontera proveo je još jednu divnu radionicu, ovog puta u suradnji s DV “Medenjak” iz Vinkovaca u prostoru Gradskog muzeja Vinkovci. Naši vrijedni volonteri pripremili su tri poučne slikovnice u kojima su djeca s teškoćama glavni likovi.

“Ti nisi kao mi” slikovnica je koja koristi geometrijske likove kako bi ilustrirala različitosti i poučavala djecu o toleranciji, pristojnosti i prijateljstvu. “Ples slova” govori o dječaku s poteškoćama u čitanju, pisanju i računanju, a “Moj brat je autist” opisuje stvarnost koju djeca s autizmom i njihova braća i sestre proživljavaju svakoga dana.

Vrtić je u aktivnost uključio djecu od 5 do 7 godina, koja su sve priče pozorno slušala i aktivno sudjelovala. Djeca su kroz priče i interaktivne aktivnosti naučila važnost prihvaćanja i razumijevanja različitosti te načine na koje mogu pomoći prijateljima s teškoćama.

Ovakve radionice su ključne za promicanje inkluzivnosti i empatije među vršnjacima.

Posebno želimo zahvaliti odgojiteljicama DV “Medenjak” koje su nam se pridružile i aktivno sudjelovale u radionici. 

Nastavljamo s našim radom na izgradnji inkluzivnog društva punog razumijevanja, tolerancije, podrške i jednakih mogućnosti.

Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Comments are disabled.