U četvrtak, 10. rujna 2020. godine s početkom u 13,00 sati službeno je započela sportska aktivnost Mala Olimpijada u okviru projekta Što sve sportom mogu ja! uoči Hrvatskog olimpijskog dana (HOD).

Na naše zajedničko veselje i radost te sportsku volju okupili su se naši Aktivni leptirići, korisnici projekta te su im se priključila i školska djeca iz najbliže OŠ Blage Zadre (nakon što im je završila nastava), uz pratnju roditelja te korisnik iz CZR Mala Terezija Vinkovci.

Voditelji sportskog programa Udruge pripremili su 5 sportskih stanica prilagođene korisnicima projekta: poligon, trčanje sa zadatkom, obručem pogodi čunj, nogomet i limbo.

Sportski prsluk, kapa na glavu, rekvizit u ruke i igra je počela!

Djeca su uživala, unijeli su emocije, natjecateljski duh, navijanje i osmijeh te su pojedine bodrili i roditelji te se radovali njihovim umijećima. Pobjedničko postolje naši olimpijci su zauzeli sa zlatnim medaljama oko vrata i peharima. Svima smo dali do znanja da su pobjednici na našoj Olimpijadi.

Nakon Male Olimpijade djeca su se međusobno družila uz finu zakusku uz prisustvo roditelja, gostiju i djelatnika Udruge.

Predstavnici partnera na projektu Vukovarsko-srijemska županija te Sportski objekti Vukovar svojim dolaskom podržali su Malu Olimpijadu, a posebice zahvaljujemo volonterima koji su dali značajan doprinos našem aktivnom sportskom danu.

Malu Olimpijadu svojim dolaskom obogatili su prijatelji i suradnici iz Hrvatskog para taekwondo saveza, savjetnik Pravobraniteljice osoba s invaliditetom te predstavnice Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Zahvaljujemo se svima na sudjelovanju i odazivu!

Zavirite u našu olimpijsku galeriju!

Aktivnost je realizirana u okviru projekta Što sve sportom mogu ja! kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) te Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna (15%).

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju

Vukovarski leptirići

Comments are disabled.