U park-šumi Adica Lions club Vukovar u suradnji s gradovima Zagrebom i Vukovarom, Atletskim klubom “Maraton” Vukovar, Veleučilištem Lavoslava Ružičke, Hrvatski liječničkim zborom i Gimnazijom Vukovar organizirao je Vukovarski cross – Hrvatskoj na ponos.

Riječ je o sportsko-rekreacijsko-humanitarnoj akciji koja za cilj ima prikupiti financijska sredstva koja će biti usmjerena za pomoć radu Udruzi Vukovarski leptirići koja skrbi o djeci s posebnim potrebama.

Maratonu su se odazvali svi dječji vrtići, osnovne i srednje škole kao i studenti Veleučilišta, a trčali su ga i rekreativci, lions rekreativci i djeca s poteškoćama u razvoju.

-Lionsi su poznati po svojim humanitarnim akcijama, ovu smo organizirali s našim partnerima, a sve kako bi pomogli našim Vukovarskim leptirićima, ali i promovirali zdrav život u Vukovaru – rekao je predsjednik Lions cluba Vukovar Željko Đekić.

Ispred Grada Vukovara okupljenima se obratila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović, koja je također podsjetila na humanitarni karakter ovog maratona, dodajući kako obilježavanje “Mjeseca sporta” završavamo na najljepši mogući način – promocijom sportskog načina života u popularnom vukovarskom izletištu.

Predsjednica Udruge Vukovarski leptirići, Viktorija Matin zahvalila je organizatorima na ovoj humanitarnoj akciji, s obzirom da im je svaka kuna dobrodošla.
– Udruga skrbi o stotinjak mališana s posebnim potrebama kojima su neophodne skupe terapije i stručna pomoć, a to sve košta. Grad Vukovar nam je već puno pomogao tako što nam je osigurao prostor za rad Udruge, no neophodna nam je i pomoć države – kaže Matin.

Kros

Comments are disabled.