Auto2Zajedničkim događanjem, u subotu 06.09.2014., na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu, AutoZubak i UNICEF su obilježili sedmu godinu uspješnog partnerstva koje je okrunjeno donacijom automobila Škoda Rapid udruzi “Vukovarski leptirići” koja skrbi za djecu s teškoćama u razvoju. Vrijednost partnerstva AutoZubaka i UNICEF-a time je dosegnula 700 tisuća kuna. Automobil će roditeljima djece s teškoćama u razvoju olakšati odlazak na terapije i druge aktivnosti. Ključeve automobila članovima udruge uručili su predsjednik Uprave AutoZubaka Dimitrije Trbović i predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.

“Višegodišnja podrška AutoZubaka omogućila je da mnoga djeca s teškoćama u razvoju, zahvaljujući doniranim vozilima, sigurno i lako stignu na svoja odredišta. Automobil zaista puno znači udruzi “Vukovarski leptirići” koja brine o 70-ak male djece. Povećana mobilnost će unaprijediti razinu ostvarivanja njihovih prava”, istaknula je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a.

unicef-zubak03-web

Zahvaljujemo se UNICEF-u i AUTOZUBAKU na donaciji!

UNICEF je uz nas od samog osnutka te pokušava ukazati na težak položaj djece s teškoćama u razvoju na istoku Hrvatske. Roditelji su osigurali putem donacija kvalitetne terapije, no odgovorni se još uvijek nisu uključili te je položaj djece sve teži, a kvaliteta života ovisi samo o sposobnosti roditelja i donacijama dobrih ljudi.

Automobil će koristiti roditelji koji nemaju svoj automobil ili je star, nema klima uređaj te nije za duga putovanja, kako bi djeca mogla odlaziti na potrebne terapije i liječenja, kao i struka, jednog dana kada budemo imali mobilni tim.

Zato još jednom veliko hvala UNICEF-u i AUTOZUBAKU jer ste nam olakšali prilično težak i kompliciran život te pokazali kako se treba brinuti o onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U udruzi trenutno ima 70-ero malene djece!

Comments are disabled.