#korakzajedno – mladi u zajednici, a ne na margini

Kratki opis projekta

Djeca s teškoćama u razvoju, mnogi od kojih su danas mlade osobe u riziku od siromaštva  suočavaju se s nerazumijevanjem i nedostatkom sadržaja za ispunjen život u zajednici,  a ne na njezinoj margini.

Projekt će biti usmjeren rješavanju konkretnih društvenih potreba mladih, kroz  uvođenje sadržaja primjernih za mlade u riziku od siromaštva posebice za mlade s invaliditetom, povezivanje s drugim vršnjačkim skupinama i time jačanja generacijske solidarnosti i promicanja inkluzivnog  društva.

Partneri na projektu su  Grad Vukovar i Općina Gunja.

Provedba programa, planirano partnerstvo i suradnja u provedbi  strateški su osmišljene da osiguraju  pozitivan utjecaj  na psihofizički razvoj  i  socijalnu uključenost  ciljane skupine – mladih u riziku od siromaštva. Planirane aktivnosti osigurat će uvjete za lakšu integraciju, učenje te u konačnici kvalitetniji život u zajednici.

Provedba programa osigurat će im:

– socijalizaciju, druženje i zabavnu provedbu slobodnog vremena

– stvaranje osjećaja pripadnosti zajednici

– stvaranja boljih vršnjačkih odnosa

– gradnju vještina važnih za samostalan život

– osvještavanje o potencijalima svoje zajednice

Cilj projekta

Osnovni cilj projekta je poboljšanje kvalitete života mladih u riziku od siromaštva te međusobno umrežavanje organizacija civilnog društva s područja Vukovarsko – srijemske  i Osječko – baranjske županije sa svrhom uspostavljanja i provedbe programa kojima se osigurava inkluzija mladih u riziku od siromaštva i potiče socijalno poduzetništvo.

Rezultati

Kroz provedbu  projekta ostvarit će se postavljeni projektni ciljevi, odnosno potaknut ćemo zajednicu na smanjenje socijalne isključenosti mladih u riziku od siromaštva kroz zajedničko iskustvo sudionika projekta. Stečena znanja i iskustva moći će dalje prenijeti ostalim članovima svoje zajednice i korisno upotrijebiti prilikom kreiranja sadržajno bogatijeg i zanimljivijeg života ciljane skupine. 

Obnovu i uklanjanje infrastrukturnih barijera parking prostora ispred Udruge

Opremanje sportskih dvorana Prijavitelja i partnera

Niz radionica i edukacija za voditelje sportskih programa

Osposobljavanje i zapošljavanje novih djelatnika kroz Projekt

Promociju važnosti sporta i rekreacije za djecu s teškoćama u razvoju putem brojnih aktivnosti za podizanje svijesti koje planiramo tokom projekta (organizacija Male olimpijade u Vukovaru, obilježavanje Svjetskog dana sporta te organizacijom Konferencija i Okruglog stola, predstavljanjem projekta i rada Udruge na radio emisija i drugo).

Ukupna vrijednost projekta

Vrijednost projekta:  100.000,00 kn.  Iznos  100% financira Republika Hrvatska iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz „Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2021. godinu.

Razdoblje provedbe

Razdoblje provedbe: 01.01.2022. – 01.01.2023. (12 mjeseci)

Kontakt osoba za više informacija

voditeljica projekata: Nina Cvetković

Kontakt: ninacvetkovic1992@gmail.com


NOVOSTI

Postani volonter

Ispuni pristupnicu i pridruži nam se!

Doniraj

I mala donacija je velika, ako je od srca!