Grid 3 i ABC Maestro

Grid 3 je komunikacijski softver tvrtke Smartbox koji ljudima s teškoćama pomaže komunicirati, kontrolirati okolinu i upotrebljavati računalo. Podržan je na Windows platformi, lagan je za instalaciju i korištenje.

Može se koristiti na više načina:

– upravljanje pogledom (eye gaze)
– upravljanje pomoću dodira i pokazivanja (touch and pointing)
– upravljanje pomoću sklopki (switch technology)

Softver Grid 3 omogućuje napredna komunikacijska pomagala; pretvaranje teksta i simbola u govor. Sadrži veći izbor glasova koji se mogu prilagoditi za stvaranje glasa koji pripada vama.

ABC Maestro je pedagoško-rehabilitacijski program za učenje čitanja, pisanja i korištenja tipkovnice koji se savršeno podudara s Clevy proizvodima. Sastoji se od aktivnosti učenja slova, riječi i brojeva. Aktivnosti prate tradicionalne metode opismenjavanja, ali nude inovativniji i sveobuhvatniji pristup učenju kroz učenje korištenja tipkovnice. ABC Maestro je primarno namijenjen djeci s teškoćama koja uče čitati, pisati i koristiti tipkovnicu, ali ga mogu koristiti sva djeca koja tek upoznaju slova i brojeve.

Opismenjavanje djece s teškoćama može biti veoma zahtjevno i ponekad sporo, a upravo ABC Maestro može poslužiti terapeutima, učiteljima i roditeljima kao brži, alternativni pristup poučavanja pisanju i čitanju. Uz Clevy tipkovnicu i rad na računalu, ABC Maestro program odlično se uklapa u ”korak-po-korak” učenje u posebno dizajniranom svijetu prepunom zabavnih zadataka i veselih boja koji jako utječu na motivaciju i interes djece.

Comments are disabled.