Posjet Klaunovadoktora Crveni nosovi….

U CRVENIM NOSOVIMA trenutno djeluje 25 klaunovadoktora, profesionalnih umjetnikakoji nisu liječnici, već su posebno educirani klaunovi za rad u bolnici. Klaunovidoktori se educiraju u Međunarodnoj školi humora u Beču, nacionalnim edukacijama, kao i godišnjem kampu međunarodne organizacije. Također, svaki mjesec pohađaju supervizijske sastanke sa psihoterapeutom koji ih osnažuje za rad s bolesnom djecom i pridonosi boljem timskom radu.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja: Austriju, Češku, Litvu, Mađarsku, Njemačku, Palestinu, Poljsku, Slovačku i Sloveniju. Partnerske organizacije međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori primili su nagradu „Ponos Hrvatske“ za humano djelo kao i priznanje „Superbrands“ za 2015. godinu. U 7 godina djelovanja klaunovidoktori donijeli su smijeh i radost na lica više od 97. 700 bolesnih, nemoćnih i zaboravljenih, a samo u 2017. godini posjetili smo 23. 708 djece i starijih.

 

Comments are disabled.