Prošle subote maleni leptirići Udruge Vukovarski leptirići u sklopu projekta Društveni centar IN, sudjelovali su u Dvorištu ideja koje je organizirao Gradski Muzej Vinkovci. Ideja radionice Djeca djeci je da djeca Udruge Vukovarski leptirići samostalno održe radionicu za drugu djecu te su se naš Marko i Anastazija pripremili za svoju novu ulogu voditelja i održali radionicu. Djeci su predstavili eksperiment LAVA LAMPE U ČAŠI. Svi su bili oduševljeni.

Drugi dio radionice sadržavao je elemente art terapije, pa su djeca nakon radionice razgovarala o tome što su osjećala dok su izvodili eksperiment, naveli su emocije poput sreće, uzbuđenja i zadovoljstva. Nakon razgovora te su emocije prenosili na papir crtajući ih temperama. Naša djeca imala su jedinstveno iskustvo u ulozi voditelja radionice koja potiče samopouzdanje i razvoj izražajnog i razgovjetnog govora prilikom prenošenja informacija.

Nakon što su vrijedno napravili svoj posao djeca su imala priliku sudjelovati u drugim radionicama poput savijanja balona koja potiče razvoj fine motorike, u kreativnim radionicama poput oslikavanja lica, sudjelovali su u kulturnim sadržajima poput predstave koju je izvodio pantomimičar i klaun.

Voditelji su kroz vrijeme koje su proveli u Dvorištu ideja imali priliku razgovarati s ljudima koji su bili zainteresirani za samu Udrugu Vukovarsku leptirići, pa su tako razgovarali o projektu Društveni centar IN i terapijskom psu, informirali su javnost o projektima koji se održavaju kod nas te primili lijepe komentare i korisne informacije vezane za terapijske pse i naš rad.

Kako je prošla naša promocija možete pogledati na fotografijama.

Comments are disabled.