Učenici i učitelji Osnovne škole „Fran Krsto Frakopan“ Matične škole Krk drugu su se godinu zaredom uključili u humanitarnu virtualnu utrku koju organiziraju Trči sa srcem, Štoperica.hr, portal Moja Domovina u suradnji s Udrugom roditelja djece s teškoćama u razvoju Vukovarski leptirići. Skupljali su se doprinosi za financiranje programa „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno“. To je program poludnevnog boravka za djecu Vukovara koji osigurava neformalni predškolski odgoj za 40-ak djece te rekreativne programe za 100-ak djece, mnoge od njih s različitim teškoćama u razvoju ili slabijeg imovinskog stanja. U akciju su se uključili uplatom startnine i hodanjem te skupljanjem kilometara s humanitarnom namjerom. Sudjelovalo je 18 razrednih odjeljenja Matične škole Krk od prvog do osmog razreda sa svojim učiteljima, ukupno 349 sudionika.

Hodalo se po gradu Krku u dva smjera, prema Politinu i prema Ježevcu. Ukupni iznos odhodanih kilometara iznosi 1.202,849 km.

Izašli smo na svjež zrak, bili u predivnom krajoliku i još uz sve to pomagali. Bili su to kilometri suosjećanja, humanosti i zajedništva. Jako nam je drago da smo mogli sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji. Nadamo se ćemo prikupljenim novčanim doprinosom pomoći vukovarskoj djeci. Iz Krka od srca malim vukovarskim srcima!

Comments are disabled.