Udruga je osnovana 2011.godine.U to vrijeme djeca u Vukovaru, na istoku Hrvatske, bila su diskriminirana po svakoj osnovi. Kroz osam godina djelovanja, došli smo do pružanja usluga za 180-ero djece, u prostoru od 579 m2, s vrhunskom opremom, počevši od didaktičkih igračaka i igrala, preko sofisticiranih uređaja i aparata, do bogato opremljene senzorne sobe i sportske dvorane. Danas imamo 30 zaposlenih djelatnika.

Danas djeca u Vukovaru imaju ranu intervenciju, psihološku podršku, metode koje se ne provode u našem sustavu, plivanje, jahanje, sportske aktivnosti, igraonicu… Danas se uključuju u redovne vrtiće i škole. Danas nam je mnogo lakše živjeti ovdje,danas se ne osjećamo kao građani drugog reda.

Ponosni smo na naš grad Vukovar i gradonačelnika Ivana Penavu!

Ponosni smo što smo za svoj rad i trud dobili vrijedno priznanje DRŽAVNU NAGRADU ZA HUMANITARNI RAD.

Zahvaljujemo se svima koji su bili uz nas. Ključ za uspjeh je zajedništvo!
Zahvaljujemo se Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Gradu Vukovaru, Županiji Vukovarsko-srijemskoj, svim partnerskim organizacijama, podupirateljima, donatorima, volonterima i roditeljima koji su dali dio sebe kako bi našim obiteljima omogućili kvalitetniji život. Bez vas ne bi uspjeli!

Nastavljamo dalje jer ova nagrada nam daje vjetar u leđa, vjeru i nadu da dobro uvijek pobjeđuje… Na kraju, jednom…. I da je mnogo dobrih ljudi oko nas koji će nam pomagati i podržavati nas. Treba razmišljati pozitivno, a oni loši, koji su htjeli uništiti Udrugu brojnim anonimnim optužbama, radi osobne satisfakcije, dali su nam snažne poruke i životne lekcije. Zahvaljujemo se i vama!

Na dodjeli nagrade bilo je vrlo emotivno jer u tom trenutku, za vrijeme prezentacije našeg rada, stvaraju se slike teškog života, svega što smo morali proći da bi stigli do uspjeha, do željenih promjena. Nagradu smo primile u suzama.

I zato vas sve molimo, budite nam i dalje podrška!

Vaši mali i veliki leptirići!

Comments are disabled.