Dok postoje potrebe naše djece, postoje i rješenja! 

Od 23. do 26. listopada, održan je trening na temu razvijanja projekata u sklopu #ErasmusPlus aktivnosti Mobilnost osoba koje rade s mladima u Rijeci. Na treningu je sudjelovalo 25 predstavnika organizacija civilnog društva, među kojima i naša djelatnica Nina Cvetković.

Trening je obuhvatio teorijska znanja vezana za rad s mladima, definicije, izazove te europsku perspektivu rada s mladima koju implementiramo na našem području. Naglasak je bio na neformalnom obrazovanju koje možemo stjecati kroz interakciju s drugim organizacijama, seminarima, studijskim putovanjima i drugim oblicima razmjene znanja i primjera dobre prakse u svrhu unaprjeđenja rada s mladima u našoj organizaciji.

U praktičnom dijelu, sudionici su simulirali pisanje projekata iz Ključne aktivnosti 1: Mobilizacija osoba koje rade s mladima, komunicirali su s različitim organizacijama čiji su predstavnici prepričavali svoje primjere prakse, provedene projekte te izazove s kojima su se suočavali. Imali su i priliku posjetiti Dječju kuću, koju predvode četiri organizacije koje organiziraju različite aktivnosti za djecu kreativnog, umjetničkog, filmskog i književnog karaktera te pružaju mogućnost kvalitetne provedbe slobodnog vremena. 

Ovakav vid treninga omogućio nam je  umrežavanje s drugim organizacijama te učenje od onih čiji su sustavi uređeniji od našeg, programi kvalitetniji od naših te imaju iskustvo u radu kakvo nam je potrebno kako bismo ostvarili sve naše programske ciljeve.

Comments are disabled.