U Vukovaru se 23. i 24. srpnja održava sastanak Hrvatskog svjetskog kongresa na kojem nazoče članovi izvršnog odbora i članovi nacionalnih kongresa iz raznih zemalja.

Tokom IV. Svjetskih igara koje su se održale proteklih dana u Zagrebu, predsjedništvo Hrvatskog svjetskog kongresa pokrenulo je akciju u kojoj se skupljalo za udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju, Vukovarske leptiriće. Na svečanoj večeri tajnik HSK Igor Lacković uručio je predsjednici udruge «Vukovarski leptirići» donaciju. Predsjednica udruge, Viktorija Matin srdačno je zahvalila i predstavila udrugu.Nakon uručenje donacije, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Vinko Sabljo pozdravio je posebne uzvanike koji su nazočili i iskoristio prigodu da zahvali osobama koje su proteklih godina svojim angažmanom podržale rad kongresa. «Zahvaljujući pojedincima koji su svih ovih godina bili uz nas i podržali nas u našem radu, mi danas sa zadovoljstvom gledamo na dosadašnji rad kongresa. Uspjeh IV. Svjetskih igara je između ostalog i vaša zasluga,» kazao je između ostalog Sabljo i uručio prvo priznanje i nagradu uredniku Večernjeg lista inozemnog izdanja Stipi Pudji. Druge dvije nagrade dobile su suradnice Mateja Mandić i Ivana Rora.

Stipe Pudja je, primivši uz priznanje novčanu nagradu u vrijednosti od 5’000 kuna, zahvalio i istu, dirnut onim što je iznijela predsjednica udruge uručio dopredsjednici Udruge «Vukovarski leptirići».

Preuzeto s: https://moja-domovina.net/2017/07/24/vukovarskim-leptiricima-urucena-donacija-hrvatskog-svjetskog-kongresa/

moja domovina donacija

Comments are disabled.