Tomatis metoda koristi sofisticirani sustav neurosenzorne stimulacije koji se zove elektoničko uho, kojeg je osmislio Dr. Alfred A. Tomatis početkom 50-ih 20.st., čiji je cilj bio utrenirati glas tadašnjih opernih pjevača u Europi. Kroz vrijeme se pokazalo da metoda može utjecati na sposobnost slušanja i pozitivno transformirati govor, mentalni stav, držanje, kontrolu tjelesnog i uho-usta sustava. Elektroničko uho pomoću pojačala omogućava poboljšanja u sposobnosti da čujemo.
Teškoće učenja jezika postoje i loše govorimo, jer slušamo loše.
Metoda pomaže diskriminirati frekvencije, čuti ono što ne čujemo i razumijemo foneme koji nisu bili uočeni. Cilj je zvučnom senzornom stimulacijom potaknuti živčani sustav, kako bi imali savršenog slušatelja, ili što je moguće bliže tome, a to podrazumijeva višu razinu pozornosti, obrade i organizacije ne samo što se tiče jezika, već i motorike.
Kod mnogo djece, postoji pojava da ako padnu, ne mogu pričati ili ne mogu trčati i vrištati u isto vrijeme, jer jedan proces ometa drugi. Ako se sustav bolje organizira takvih smetnja nema.

Comments are disabled.