Dana 14.10.2021. u Udruzi Vukovarski leptirići održana je igraonica pod nazivom “Igra prstićima”. Izvoditelji su za ovu radionicu pripremili dvije aktivnosti za djecu predškolske dobi za poticanje razvoja fine motorike. Za prvu radionicu koristili smo karton koji je izrezan na trakice, kroz njega smo provlačili šarene dlakave žice i na taj način smo vježbali finu motoriku ruku i zabavljali se uz šarene boje i meki dodir žice pod prstima. 

Za drugu smo aktivnost imali izbor bockati ili bojati balončiće na papiru za zamatanje. Ovi balončići su nam bili zanimljivi jer su po dimenzijama veći od balončića na papiru za zamatanje koji djeca vole jer puca pod prstima. Materijal papira je i čvršći, pa smo tako balončiće mogli bockati koliko smo željeli jer ne pucaju. Papir smo bockali prstima, dlanovima, stiskali, gnječili ili nježno dodirivali.

Ostatak vremena imali smo za slobodnu igru, pa smo to vrijeme iskoristili za igru sa šaljivim naočalama koje nam mijenjanju percepciju jer lome sliku, crtanje, igru na senzornoj ploči, dječjim stalkom za alat i šarafima, čitanje, slaganje puzzli ili igru s kockicama u obliku šesterokuta.

Kako je prošla naša radionica možete pogledati na fotografijama.

Comments are disabled.