Dana 8.11.2021. u Udruzi Vukovarski leptirići održana je igraonica pod nazivom “Jesenski motivi”. Izvoditelji su za ovu radionicu pripremili aktivnosti za djecu predškolske dobi koje u sebi sadržavaju jesenske motive i pripremili su nekoliko komercijalnih igara. 

Prva aktivnost djecu je poticala na crtanje jesenskog voća, odabir i imenovanje boja kojim se crtali jesensko voće. Dok smo crtali pjevali smo i pjesmicu “Kruška, jabuka, šljiva”. Takva aktivnost kod djece je poticala znanje voća koje zrije u jesen, razvoj fine motorike, razvoj konekcije oko- ruka, ali i verbalizaciju riječi i voća pjesmice koju smo pjevali. Nakon toga na CD-u smo pustili jesenske pjesmice na koje smo pjevali i plesali.

Komercijalne igre su bile na temu životinja koje povezujemo s jeseni: vjeverice i ježevi. Igra s vjevericom poticala je finu motoriku jer se igra tako što se plastični žirevi stavljaju u drvo na predviđena mjesta dok se vjeveričina glava ne aktivira i iskoči iz drveta. Kako su žirevi u različitim bojama djeca su birala sortirati ih po bojama ili bez posebnog reda dok ih stavljaju u drvo.

Igra s Ježićem poticala je slaganje plastičnih bodljica u ježeve na za to predviđeno mjesto. Dok smo ih bockali brojali smo koliko nam je bolji stalo na ježa.

Ostale igre koje su djeca samostalno birala su memori kartice “povezivanje boja na karticama s bojom na šablonu), slime (oblikovanje i modeliranje uz pomoć različitih materijala), pecanje ribica (razvoj fine motorike i mašte), slinavko (senzorna igra) ,slaganje zida i postavljanje jajolikog lika na vrh (igra koja potiče osjećaj za ravnotežu i razvoj fine motorike), “Četiri u nizu”  (igra koja potiče razvoj logike i sortiranja), “Složi i sruši” (razvoj logike i fine motorike).

Kako je prošla naša radionica možete pogledati na slikama

Comments are disabled.