Dana 22.2.2022.. u Udruzi Vukovarski leptirići održana je igraonica pod nazivom “Maskembal za najmlađe”. Izvoditelji su za današnju radionicu djeci pripremili razne aktivnosti, dramskih, likovnih i komercijalnih aktivnosti.

Djecu su u današnjoj igraonici dočekali pripremljeni razni materijali za maskembal, šešir vještice, šešir i šal, plastificirana šaljiva usta i imali su vremena istraživati kostime, igrati se u njima i pretvarati se da su netko drugi. Prava mala modna revija. Uz to smo pustili glazbene hitove za najmlađe, pa su tako imali vremena i zaplesati u svojim kostimima dok smo pjevali na naše već poznate pjesmice za djecu. Razvijali kreativnost, maštu, iskušavali različite socijalne uloge, poticali govor, razgibavali se uz glazbu.

Kada smo se umorili od našeg maskembala djeca su birala aktivnosti u mirnijem tonu, pa smo se bavili igrama konstrukcije, gradnje, nizanja šarenih šesterokutnika (motoričke igre), igrali smo se u kuhinji, s autićima ili smo bojali mandalu i bojanku (prilagođeno dobnim skupinama).

  Kako je prošla naša radionica možete pogledati na fotografijama.

Comments are disabled.