Dana 22.9.2021. u Udruzi Vukovarski leptirići održana je igraonica pod nazivom “Svaštara aktivnosti” za djecu predškolske i školske dobi. Za ovu radionicu izvoditelji su za djecu pripremili nekoliko aktivnosti za djecu. Za prvu aktivnost na ploči i samoljepljivim papirićima flomasterom ispisali abecedu, a djeca su dobila zadatak spojiti odgovarajuće slovo s ploče sa slovima na samoljepljivim papirićem, izgovoriti slovo i izgovoriti riječ koja počinje slovom koje su spojili. Kroz ovu aktivnost vježbali smo slova, izgovor i širenje vokabulara.

Za drugu aktivnost djeca su imala aktivnost za jačanje mišića ruku i fine motorike, izvoditelji su na role toalet papira poredali crvenu, plavu, žutu, zelenu i narančastu lopticu, a djeca su imala zadatak srušiti loptice pomoću druge loptice. Djeci je ipak za ovu aktivnost bila zabavnije slagati toranj od rola, bacati loptice po podu kao da se kuglaju ili se dobacivati lopticama, oni su imali svoje ideje kako iskoristiti materijale, ali cilj same aktivnosti prošao je uspješno.

Treća aktivnost bila je likovnog sadržaja, izvoditelji su plastificirali plastične listiće za plastifikaciju, držali ih ispred lica, a djeca su pomoću markera crtala lica izvoditelja, koncentrirali su se na obrve, oči, nos, obraze, bradu, kosu, zube i jezik. Bilo im je vrlo zabavno crtati po licima izvoditelja. 

Za vrijeme slobodne igre birali su oblačiti Barbike, igrati se s alatom, crtati, bojati, svirati na instrumentima, igrati se na poligonu ili autićima.

Kako je prošla naša aktivnost možete pogledati na slikama.

Comments are disabled.