Datum održavanja radionice: 14.7.2021.

Vrijeme održavanja radionice: od 17:30 do 19:30.

Mjesto održavanja radionice: Udruga sve aktivnosti provodi u javnom prostoru grada Vukovara na lokaciji Velebitska 16b za koji imamo potpisan Ugovor o najmu koji smo već dostavili za sve organizacije (korisnika i partnere).

Tema: Bojanje pomoću valjka omotanog omotom s balončićima te slobodna igra.

Materijali za radionicu: Omot s balončićima, rola papira za brisanje ruku, boja za prstiće, papir, autići, vanjsko igralište.

Opis radionice: Dana 14.7.2021. u Udruzi Vukovarski leptirići održana je igraonica pod nazivom “Valjak prepun boja” za djecu predškolske dobi. Za ovu igraonicu izvoditelji su omotali omot s balončićima oko kartonske role te su je obojali različitim bojama za prstiće. Djeca su za zadatak imala rolati valjak preko papira i na taj način obojiti papir. Djeca su istraživala boje, puckala balončiće i uživala u aktivnosti. Kroz ovu smo aktivnost vježbali motoriku ruku i razvijali maštu te kao senzorna aktivnost stimuliralo je osjetilo dodira zbog teksture i vida zbog jarkih boja koje smo koristili.

Nakon toga djeca su imala vremena za slobodnu igru. Igrali su se autićima na drvenoj cesti. Kroz ovu su aktivnost su razvijali suradnju i svoje socijalne vještine. Djeca su se igrala na poligonu, trčala su oko poligona na strunjačama, penjala se na poligon, zatim bi legli na isti i istezali se. Kada se temperatura na dvorištu spustila, izašli smo na igralište, gdje su se djeca spuštala niz tobogan. Kako nam je protekla aktivnost, možete pogledati na našim fotografijama.

Comments are disabled.