PROJEKT: POSEBNA, KAO I TI!

DONATOR: EUROPSKA UNIJA U OKVIRU EUROPSKIH SNAGA SOLIDARNOSTI

Naš vrijedni tim volontera proveo je još jednu divnu radionicu u suradnji s OŠ Dragutina Tadijanovića u prostoru Udruge Vukovarski leptirići te su i ovaj put pripremili tri odlične slikovnice u kojima su djeca s teškoćama glavni likovi.

Prva je bila Vedrina suncokreta gdje je glavni lik djevojčica Mija koja ima Down syndrom, dok druga slikovnica govori o medvjedici koja ima ADHD, a slikovnica “Ja sam Lovro” govori o dječaku koji ima autizam.

Škola je u aktivnosti uključila djecu prvog i drugog razreda, koja su sve priče pozorno slušala. Djeca su kroz priče i interaktivne aktivnosti naučila važnost prihvaćanja i razumijevanja različitosti.

Ovakve radionice su ključne za promicanje inkluzivnosti i empatije među vršnjacima.

Zahvaljujemo Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića na suradnji, kao i svim učenicima i učiteljima koji su sudjelovali. Nastavljamo s našim radom na izgradnji inkluzivnog društva punog razumijevanja, tolerancije, podrške i jednakih mogućnosti

Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Comments are disabled.