Želimo podijeliti s vama predivno iskustvo koje smo imali u mjesecu veljači. Naši vrijedni volonteri održali su svoju drugu radionicu u suradnji s Gradskom knjižnicom Vukovar, Ogranak Borovo Naselje, a posebno smo ponosni na sudjelovanje Dječjih vrtića 1 i 2 iz Vukovara. Tijekom ove radionice, djeca predškolske dobi imala su priliku upoznati se s pričama u kojima su glavni likovi djeca s različitim teškoćama. Slušali su o hrabroj Miji s Down sindromom, o veselom Medi u kolicima i njegovim šumskim prijateljima te o Tinu, dječaku s autizmom. Kroz ove priče, naša djeca su, ne samo uživala, već su i naučila o ljepoti različitosti koja nas sve čini posebnima. S obzirom na veliki broj predškolaca, radionica se održala u dvije skupine, a svi su s veseljem sudjelovali u aktivnostima. Bojali su listiće, izradili posebna kolica za našeg medu i iskazali divno razumijevanje i suosjećanje prema svojim vršnjacima koji imaju teškoće u razvoju.

Posebno želimo zahvaliti odgojiteljicama koje su nam se pridružile i aktivno sudjelovale u radionicama. Razgovarali smo o budućim suradnjama, što nas izuzetno veseli! Hvala vam svima što podržavate naš rad i što zajedno gradimo inkluzivno društvo puno ljubavi, razumijevanja i tolerancije.

Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Comments are disabled.