Program fonda za aktivno građanstvo Islanda, Lihtenštajna i Norveške (Active citizens fund) organizirao je u Lisabonu  konferenciju „Digital for Good“ (Digitalizacija za dobro), namijenjenu jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva, koji su korisnici programa ACF-a.

Na konferenciji je sudjelovala i naša djelatnica Nina Cvetković te je imala priliku učiti od svjetskih akademika, profesora s prestižnih fakulteta, IT stručnjaka, stručnjaka iz različitih područja i voditelja različitih socijalnih programa posvećenih inkluziji, zdravstvu, obrazovanju i zaštiti okoliša.

Program konferencije obuhvaćao je važna pitanja poput podizanja svijesti kroz digitalni svijet, opasnosti i širenje dezinformacija kroz digitalne alate, poticanje demokracije i socijalnih promjena kroz digitalni svijet, povezivanje različitih organizacija koje rade na sličnim socijalnim problemima i drugim važnim pitanjima.

Utjecaj i doprinos koji digitalni alati imaju na današnje društvo prevelik je kako bi se ignorirao, digitalni alati čine veliku razliku u današnjem svijetu i organizacije civilnog društva trebaju širiti svoje intelektualne kapacitete u ovom smjeru kako bi mogli širiti pozitivne poruke i podizati svijest javnosti na puno široj razini. Kako bismo promijenili društvo u kojem živimo na bolje, moramo kreirati nove modele koji će postojeće učiniti zastarjelima.

Comments are disabled.