U srpnju 2023. godine provodili smo različite sportske, kreativne i likovne aktivnosti. U kreativnim i likovnim aktivnostima sudjelovalo je 24 predškolske djece i 19 školske dobi. Unatoč sezoni ljetnog odmora, naša djeca su uživala u tematici mora. Kroz igre, slikovnice i eksperimente s ledom, istraživali su fascinantni svijet morskih životinja i naučili o osnovama fizike. Posebno treba istaknuti interakciju s terapijskim psom Blackom, koji je poticao radost i smanjivao stres kod naše djece.

I ovaj mjesec, provodili smo sportske aktivnosti za djecu u Vukovaru i Iloku. Iako su ljetni praznici privukli nešto manje sudionika, nismo stali s radom. Posebno smo se posvetili razvoju motoričkih sposobnosti kod naše najmlađe djece, potičući ih na skakanje, puzanje i penjanje kroz igru i zabavu. Uz to, uvođenje sportskih aktivnosti na bazenima u Sportskim objektima Vukovar donijelo je osvježenje i radost u ove vruće ljetne dane.

Ova mješavina kreativnih, likovnih i sportskih aktivnosti pruža širok spektar mogućnosti za sveobuhvatan razvoj djece na različitim područjima. Kroz kreativne i likovne aktivnosti, djeca imaju priliku istraživati svoju kreativnost i izražavati se na različite načine. Osim toga, interakcija s terapijskim psom Blackom dodaje dodatni element radosti i smanjenja stresa, što je ključno za emocionalni razvoj djece. Sportske aktivnosti imaju izuzetno važnu ulogu u razvoju motoričkih sposobnosti i općeg zdravlja djece. Poticanjem na skakanje, puzanje i penjanje kroz igru i zabavu, djeca ne samo da razvijaju svoje tjelesne sposobnosti, već i stječu osjećaj samopouzdanja i vještine suradnje.

Kombinacija ovih aktivnosti pruža djeci sve što im je potrebno za holistički razvoj – od kreativnosti i znanja do fizičke spretnosti i emocionalne dobrobiti.

Comments are disabled.