Naša djeca i u  veljači napreduju kroz razne aktivnosti koje svakodnevno doprinose njihovom tjelesnom, socijalnom, intelektualnom i emotivnom razvoju!

U ovom mjesecu sportske aktivnosti  provodili smo na različitim lokacijama u Vukovaru i Iloku, a cilj ovog mjeseca bio je razviti razne motoričke sposobnosti i pomoći djeci da savladaju strah od visine. Koristili smo različite rekvizite za sastavljanje poligona, švedske ljestve i slično. Djeca su uspješno prihvatila zadane zadatke, iako je potrebno određeno vrijeme za prilagodbu na nove aktivnosti. Poboljšali su sposobnost promjene smjera kretanja između prepreka, koordinaciju pokreta te snagu i jakost. Nakon sportskih aktivnosti, djeca su imala slobodu birati igre po vlastitom izboru.

U Poludnevnom boravku  zabavljali smo se tematskim aktivnostima o nadolazećem maskenbalu.  Djeca su izrađivala maske, razvijajući svoju kreativnost i motoričke vještine. Sudjelovali smo u veseloj maskenbalskoj povorci, gdje su djeca uživala u zajedničkoj zabavi i interakciji s lokalnom zajednicom. Proslavili smo Valentinovo s našim terapijskim psom, pripremajući njegove omiljene slastice. Sredinom mjeseca obilježili smo Međunarodni dan osoba s epilepsijom s posebnim programom i aktivnostima kako bismo podigli svijest i pružili podršku onima koji se nose s ovim stanjem.

Djeca školske dobi su također bila vrijedna. Početkom praznika uživali su u pečenju palačinki i pizze, što je bila prilika za učenje o prehrambenim vještinama i timskom radu. Isprobavali su različite nadjeve i okuse, a topliji i sunčaniji dani omogućili su im raznovrsne vanjske aktivnosti, slobodno kretanje i igru na svježem zraku, potičući fizičku aktivnost i socijalnu interakciju.

Comments are disabled.