Položaj djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ni danas nije sjajan, niti će to dugo biti. Činjenica je da tranzicija i transformacija sustava traje presporo, da se novi zakoni donose godinama te da su manjkavi, kao i brojni pravilnici i odluke koje se tiču naše populacije. Još uvijek smo teret društva, a donositelji odluka rade po modelu milosrđa.

No, činjenica je i da se stvari polako miču na bolje zahvaljujući brojnim udrugama, građanskim inicijativama, pojedincima. Potrebna je mnogo bolja komunikacija između nas i donositelja odluka, ali i između samih udruga, inicijativa te roditelja i samih osoba s invaliditetom. Svi zajedno, udruženi, možemo pomjerati granice i stvarati bolje društvo u cjelini.

Budimo promjena koju želimo vidjeti!

Vjerujem u bolju budućnost jer uz angažman roditelja i osoba s invaliditetom te brojnim djelatnicima koji su puni razumijevanja, strpljenja i empatije, koji skupa s nama mijenjaju kvalitetu naše sadašnjost, promjene su neminovne.

I zato hvala svima koji ste uz nas i koji nam pružate podršku i nadu u bolje sutra. Hvala brojnim podupirateljima, donatorima i prijateljima naše udruge, djelatnicima, volonterima, građanima, medijima, svima koji našoj djeci i nama dajete krila. 

Problema je mnogo, ali ako razmišljate kao naša Nina i njene ostale kolege (naši veliki leptirići), nema bojazni za bolje sutra. Promjene su zagarantirane! 

Comments are disabled.