PPVT-III-HR je test širokog raspona koji služi kao mjera receptivnog (slušnog) poznavanja rječnika i namijenjen je osobama u dobi od 2,5 do 90 i više godina.

 Na edukaciji su prisustvovale naše djelatnice, magistre psihologije, Jovana Bačić Beljić, Majda Joha i Samuela Sambunjak Amanović.

 Na edukaciji su učile o primjeni testa, pravilima testiranja te bodovanju rezultata. Ovaj test može se koristiti kao trijažni postupak za provjeru verbalne sposobnosti djece i odraslih, za trijažu kandidata za posao te kao mjera poznavanja stranog jezika. Primjenjuje se individualno, a primjena iznosi 10 do 15 minuta.

 Budući da ne zahtijeva čitanje i pisanje i lagan je za primjenu, PPVT-III-HR je koristan za testiranje predškolske djece, osoba s problemima u pisanom jeziku, osoba koje u grupnim testiranjima postižu slabe rezultate i za otkrivanje oštećenja govora u svakoj životnoj dobi. Koristi se kao mjera lingvističkog potencijala osoba s oštećenjem govora te za testiranje osoba s različitim poteškoćama (poremećaj iz spektra autizma, cerebralna paraliza, psihotični simptomi, umjerene smetnje vida, vizualno-perceptivni problemi).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 458.086,13 kn, od čega 85% (389.373,21 kn) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% ( 68.712,92 kn) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna.

Comments are disabled.