Različite razvojne teškoće i rizici donose sa sobom različite prepreke za učenje i razvoj sposobnosti (npr. motorička, senzorička, intelektualna ograničenja, teškoće pažnje, komunikacijske teškoće). Pravovremenom i sveobuhvatnom dijagnostikom s ciljem utvrđivanja djetetovog razvojnog profila i zdravstvenog stanja stvaraju se uvjeti u kojima stručnjaci mogu primjenjivati specifične strategije poticanja te osnažiti roditelje i prirodnu okolinu da ih uvedu u svakodnevni život djeteta.

Zbog toga rana dijagnostika i intervencija u djetinjstvu traži sustav koji sadržava veći broj sastavnica.

Zbog svega navedenog počinjemo provoditi različite dijagnostičke testove, a jedan od njih, veoma važan je i opservacijski protokol ADOS 2 koji služi za dijagnosticiranje autizma.

Od 11.7. do 12.7. u Zagrebu održao se ADOS-2 dvodnevni trening pouzdanosti kodiranja

Naša psihologinja Majda Joha i  Elizabeta Haničar, vanjska suradnica, zaposlenica Centra za autizam Osijek, bile su na dvodnevnoj edukaciji za poboljšanje pouzdanosti kodiranja opservacijskog protokola za dijagnostiku autizma (ADOS-2).

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Udruge Vukovarski leptirići.

Comments are disabled.