Siječanj je bio poseban mjesec za našu volontersku ekipu jer smo održali našu prvu radionicu pričanja priča, a glavni junaci bili su djeca s teškoćama u razvoju!

Antonia, Patricia i Nikola, uz podršku Sare i Matea, prilagodili su priče i oduševili predškolsku djecu s pričama poput “Vedrina suncokreta”, “Ja sam Lovro” i “Moj veliki brat Matija”. Svaka priča bila je prilagođena na način koji djeci pomaže razumjeti različitosti i potrebe svojih prijatelja.


“Vedrina suncokreta” otkrila nam je priču o djevojčici s Downovim sindromom i njenom novom najboljem prijatelju. “Ja sam Lovro” približio nam je svijet djece s autizmom, dok je “Moj veliki brat Matija” bio prozor kroz koji smo istraživali emocije i razumjeli potrebe djece s ADHD-om.
Uz priče smo nosili različite čarape za “Vedrinu suncokreta”, uveselili smo se suncokretom i lutkicama koje su nam pomogle shvatiti poruku priče. “Ja sam Lovro” i “Moj veliki brat Matija” ispričane su u senzornoj oazi, gdje smo razlikovali emocije kroz vizualne efekte i boje mjehurića. Crvena je simbolizirala ljutnju, žuta sreću, zelena smirenost, a plava tugu. Kroz igru smo istraživali emocije i povezivali ih s detaljima iz priča kako bismo bolje razumjeli potrebe djece u našem okruženju. Priča “Moj veliki brat Matija” završila je na igralištu, gdje su volonteri potaknuli djecu igri na toboganima, ljuljačkama i u bazenu punom loptica! Kako je točno izgledalo pričanje priča, pogledajte na fotografijama koje dijelimo s vama!

Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Comments are disabled.