PROJEKT: POSEBNA, KAO I TI!

DONATOR: EUROPSKA UNIJA U OKVIRU EUROPSKIH SNAGA SOLIDARNOSTI

Naši su volonteri u sklopu projekta „Posebna, kao i ti!“ u travnju posjetili dječji vrtić Crvenkapica u Iloku. U suradnji s odgajateljicom spomenutog vrtića, održana je radionica s primarnim ciljem, razumjeti i prihvatiti različitost, osjećati i pokazati suosjećanje. Ta dva procesa inkluzije i senzibilizacije prema djeci s poteškoćama u razvoju su slika našeg društva, a naš cilj je neumorno ih poticati.

Radionice u vidu pričanja terapijskih priča ostvarene su kroz interakciju i kvalitetan dijalog s djecom. Naši najmlađi su upoznali djevojčicu sa sindromom Down i njezinu Vedrinu suncokreta, dječaka Lovru koji drugačije razmišlja i osjeća kroz spektar autizma te djevojčicu kojoj je iznimno važan Plavi dan zbog najdraže aktivnosti plivanja.

Volonteri su ostvarili bliskost, izazvali emocije kod djece i podučili ih kako je različitost postojana, važna i potrebno ju je poštivati. Djeca su znanja iskusila kroz senzorne sustave. Vizualno su im prikazani važni predmeti iz priča poput suncokreta, sata, lutaka te su dodirom osjetili različite emocije i povezali ih s bojama. Također su svojim vještinama i poznavanjem smjernica terapijskih priča zaokupili pažnju djeteta. Tijekom radionice osvijestili su vlastite važne aktivnosti te crtali raspored po uzoru na priču Plavi dan.

Veliko hvala DV “Crvenkapica” iz Iloka što su prepoznali važnost naše misije!

Mi svoje putovanje terapijskog pričanja nastavljamo dalje znajući kako dotičemo mala, a velika srca i male, a velike umove.

Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Comments are disabled.