Veljača je po broju dana najkraći mjesec u godini, ali donosi važne datume i prigode za obilježiti. Početak mjeseca protekao je u osmišljavanju i izradi kostima za maskenbal, pričali smo priče i naučili pjesmice na temu maskenbala pa je u našem poludnevnom boravku zavladao pravi karnevalski duh.
Izradili smo kostime gljive muhare i s ponosnom ih nosili u karnevalskoj povorci. Djecu je posebno obradovalo osvojeno 2. mjesto za izrađene maske.
Obilježili smo i Međunarodni dan epilepsije te tako dali i svoj doprinos u podizanju svijesti o prisutnosti tog neurološkog poremećaja.
Drugu polovicu veljače posvetili smo pričama i motivima na temu „Ljubav“. Na Valentinovo smo priredili pravu malu gozbu za našeg terapijskog psa i proslavili drugu godišnjicu njegovog dolaska u naš poludnevni boravak. Djeca su terapijskom psu pripremila poslastice od voća i povrća. Tijekom ove radionice djeca su imala priliku okušati se u korištenju pribora za pripremu hrane, ali i otkriti da je Black veliki sladokusac.
Veljača nam je donijela i toplije dane koje smo iskoristili za šetnju i priliku za igru te druženje na otvorenom. Naši školarci su za vrijeme drugog dijela zimskih praznika predahnuli od pisanja zadaća i okušali se u pripremanju palačinki i pizze.
Posebno veliko zanimanje i radost probudila je kreativna radionica povodom obilježavanja Svjetskog dana pričanja bajki. Tom prilikom prisjetili smo se priče o Tri praščića i usporedili je s pričom o Tri praščića i prehlađenom vuku, koju je napisao Steve Sallman. Djeca su izradila likove i kućice iz priče te su kroz dramatizaciju priče i igru uloga zapamtili korisnu lekciju o higijeni i zdravlju.

Comments are disabled.