Udruga Vukovarski leptirići 03. siječnja 2019. godine službeno je započela provedbu novog EU projekta pod nazivnom „Što sve sportom mogu ja“ u okviru Poziva:Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ UP.02.1.1.08
Projekt provodimo u partnerstvu s Javnom ustanovom za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“, Društvom „Naša djeca“ Vukovar te Županijom Vukovarsko- srijemskom.

Trajanje projekta je 36 mjesec. Projekt je financiran u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali. Vrijednost projekta iznosi 1.493.809,16 kuna.
Cilj projekta je djeci s teškoćama u razvoju Vukovarsko srijemske županije osigurati preduvjete te izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. Zajedničkim znanjem u sportu s jedne strane te radu sa djecom s teškoćama u razvoju s druge, bit će kreiran idealan program koji će poticati višestrani psihosomatski razvoj djece, razvijati njihovo samopouzdanje, ali i detektirati nadarene kako bi ih se usmjeravalo u sport i uključivalo u redovne sportske programe. Očekuje se uključivanje minimalno 200 korisnika, djece s teškoćama u razvoju.

Projekt će osigurati:
– Obnovu i uklanjanje infrastrukturnih barijera parking prostora ispred Udruge
– Opremanje sportskih dvorana Prijavitelja i partnera
– Niz edukacija za djelatnike u sportu
– Kreiranje prilagođenih sportskih programa za djecu s teškoćama
– Osposobljavanje i zapošljavanje novih djelatnika kroz Projekt
– Promociju važnosti sporta i rekreacije za djecu s teškoćama u razvoju putem brojnih aktivnosti za podizanje svijesti koje planiramo tokom projekta (organizacija Male olimpijade, obilježavanje Svjetskog dana sporta te organizacijom Konferencija i Okruglog stola, radio emisija i drugo).

“Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići“

Comments are disabled.