uradnja Udruge Vukovarski leptirići s tvrtkom E – glas i profesorom Miroslavom Vrankićem od iznimnog je značaja i važnosti za svu djecu s poteškoćama u razvoju koja nemaju mogućnost komunikacije. Zaista nam je čast imati Vas za partnere! Ono što vi omogućujete osnovno je ljudsko pravo, a samim tim usrećujete i našu djecu,obitelji i terapeute koji imaju mogućnost svjedočiti ostvarenju tog prava!

Suradnja se odvija na sve višim razinama, pa su tako naše terapeutice Antonija Leko i Tamara Kenjereš (educirane za provođenje asistivne tehnologije i rad na Tobii komunikatorima), ovaj vikend posjetile dječaka Nikolu u Derventi. Nemamo riječi kojima bismo opisali taj susret… rekle su

Nikola je dječak koji ima 17 godina i dijagnozu cerebralne paralize. Urednog je kognitivnog razvoja,a nema mogućnost verbalne komunikacije. Izrazito je pametan i društven, a njegov susret s Tobijem bio je neopisiv! Nikola je dobio glas!

Njegova prva aktivnost je bila aktivacija Facebook profila u čemu su mu pomogle naše terapeutice! Nikoli je to omogućilo brži pristup društvenim mrežama i veću kvalitetu društvenog života.

Nadamo se nastavku suradnje s E-Glasom i mogućnosti da izmamimo osmijehe na još mnoga lica.

Malim koracima zajedno činimo velike korake i to je ono što nas pokreće!

Hvala Vam na tome!

Comments are disabled.