Naša psihologinja Andrea Bradarić odslušala je drugi (Osnovne tehnike za rad u pijesku i korištenje priča) i treći modul (Korištenje ekspresivnih tehnika u radu s djecom: crtež lutke) iz programa “Terapija igrom: vještine i intervencije u radu s djecom“u Centaru za psihoterapiju i edukaciju-Proventus u Zagrebu.

Upravo se pijesak pokazao kao izvrstan medij da dijete samoinicijativno otkrije svoj unutarnji svijet stručnjaku. Svima nam je dobro poznata korisnost crteža u radu s djecom, dok je korištenje lutaka u komunikaciji s djetetom u stresnoj situaciji rjeđe zastupljeno. No, ova dva medija mogu se dobro nadopunjavati i pokazuju odlične rezultate.
Terapija igrom služi za prevenciju ili tretman različitih socioemocionalnih poteškoća, kao što su anksioznost, depresija, problemi u ponašanju, ADHD-a, problemi u privrženosti i socijalne teškoće. Također, pomaže i djeci koja su doživjela stresne životne okolnosti poput: traume, bolesti, brakorazvoda roditelja, gubitak bliske osobe ili životinje, žalovanje i ovisnosti u obitelji.

Comments are disabled.