U ožujku smo željno iščekivali kraj zime i dolazak toplijih dana i sunca. Dok smo čekali bili smo vrijedni, pa smo se tako u ožujku bavili različitim aktivnostima:

Od samog početka mjeseca bavili smo se brain gym aktivnostima i aktivnostima za poticanje razvoja fine motorike, kako bismo kod naših korisnika potakli poboljšanje funkcija mozga kroz brain gym i postizanje samostalnosti u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, manipulaciju predmetima, kroz aktivnosti za razvoj fine motorike.

Obilježili smo Dan osoba s Down sindromom, na taj su dan djeca simbolično nosila dvije različite čarapice. Ovom radionicom htjeli smo približiti našoj djeci osobe s Down sindromom koje su tople, vedre i vesele, kreativne, komunikativne, no većini je čitav život potrebna podrška, njega i pomoć. Skrenuli smo pažnju na uvažavanje različitosti, te svi skupa pružili podršku nošenjem rasparenih čarapa, koje oni sami ne mogu upariti.

22.03.2022. obilježili smo svjetski dan voda, Školska skupina Poludnevnog boravka je bila podijeljena u grupe, te je svaka od njih imala za zadatak da izradi plakat o svojstvima vode. Nakon izrade, svaka grupa je izlagala svoj uradak: prva grupa je izlagala o tekućim vodama, druga grupa o stajaćim vodama i treća grupa o značaju vode. Tijekom radionice s djecom smo razgovarali o agregatnim stanjima vode, značaju vode, o velikom broju ljudi koji nemaju pristup vodi, kako svojim postupcima možemo smanjiti zagađenje vode, te kako ekonomično koristiti vodu u kućanstvima.

 Dok smo željno iščekivali naše toplije dane bavili smo se vjesnicima proljeća bavili smo se izradom cvijeća kroz naše kreativne aktivnosti, izradili smo i veselog proljetnog čovječuljka, crtali cvjetiće svojim dlanovima, izrađivali smo gnijezdo za rodu s korisnicima školske dobi. Kroz ove aktivnosti upoznavali smo se s promjenama koje dolaze s promjenom godišnjeg doba.

Kako su prošle naše radionice možete pogledati na fotografijama!

Comments are disabled.