Kao i do sada i u siječnju smo bili vrlo vrijedni i zaposleni. Naši mladi korisnici bavili su se spektrom različitih aktivnosti koji su im bili vrlo korisni za njihov rast i razvoj, od radionica provedenih u siječnju izdvojiti ćemo sljedeće:

  • Sportske radionice koje smo provodili s djecom predškolske dobi, koliko su nam vremenske prilike omogućavale, djeca su vrijeme provodila u jutarnjim šetnjama na snijegu i igrajući se na dvorištu. Ovakva jutarnja rutina djeci omogućava zdrav tjelesni razvoj, razvoj mišićne mase, potiče koordinaciju pokreta i socijalizaciju, i neizostavan je faktor razvoja svakog djeteta.
  • Rođendanske proslave naših korisnika predškolske i školske dobi omogućavaju djeci osjećaj pripadnosti u našoj zajednici, što veselije to bolje. Svi naši korisnici imaju mjesto u našoj zajednici i rođendanskim proslavama ih podsjećamo na proslavu dana kada su svojim postojanjem uljepšali naš svijet.
  • Kreativne radionice koje smo organizirali s našim korisnicima predškolske dobi, bile su zimske tematike, pa su tako izrađivali snjegoviće, eskime i polarne medvjede, koristeći se pritom različitim tehnikama crtanja. Ovakve aktivnosti vrlo su važne za naše korisnike, pomažu im pri razvoju fine motorike, grafomotorike, razvoju kreativnosti i upoznavanju vanjskog svijeta. Ovakve aktivnosti kod djece potiču socijalizaciju, uče ih funkcioniranju unutar samog društva ukoliko je to razvojem otežano, strpljenju i pripadnosti zajednici.
  • Naši školarci i ovaj su mjesec imali svakodnevno pomoć u učenju. Kako je znanstveno dokazano da djeca bolje uče u grupama, ovakav pristup radu kod naše djece rezultira boljim akademskim uspjehom, osjećajem kompetentnosti, razvoju samopouzdanja i kvalitetno provedenog vremena s vršnjacima.
  • 4.1.2022. Naši su korisnici u pratnji izvoditelja imali priliku za kratki izlet, posjet centru grada Vukovara, u sklopu kojeg su išli u šetnju gradom, posjetili su Gong mira, razgovarali s izvoditeljima o važnostima simbola našeg Grada Vukovara i imali su priliku za igru na svježem zraku, te kvalitetno provedeno vrijeme, za vrijeme školskih praznika.
  • Epidemiološka situacija krajem mjeseca otežala je rad u Poludnevnom boravku, pa su naši izvoditelji vrijedno prenijeli svakodnevni rad iz prostora udruge u virtualni svijet, dijeleći s roditeljima i korisnicima svakodnevno kreativne aktivnosti ili se umrežavajući s korisnicima i nudeći pomoć pri učenju i kvalitetno-strukturiranom vremenu kroz razne radionice.

Kako je prošao naš siječanj možete pogledati na fotografijama. 

Comments are disabled.