Najkraći mjesec u godini proveli smo u mnoštvu aktivnosti u našem poludnevnom boravku. Ovaj mjesec bavili smo se:

  • U ovom smo mjesecu dočekali dolazak terapeuta na četiri noge- terapijskog psa Blacka. Black je u ovom mjesecu pravio društvo i pomno pratio naše korisnike na njihovom putu pružajući im emocionalnu podršku, potičući razvoj govora kroz upute koje su mu se uputile i razvoj fine motorike.
  • Domaćim životinjama, pa smo tako s našim najmlađima izrađivali kućicu za koke, piliće i jaja, izrađivali smo životinjice od papira i bojali ih temperama i bojicama. Osim što smo vježbali našu motoriku bili smo superkreativni kroz ovu radionicu!
  • Obilježili smo Maškare u Vukovaru vlastoručnom izradom kostima, pa su tako najmlađi bili ovčice, a stariji korisnici muhe i komarci. Ovaj važan dječji događaj obilježili smo zabavom i plesom, vježbajući pritom koordinaciju pokreta, razvoj ritma i slušanja, kreativnost, finu motoriku i socijalne vještine.
  • U mjesecu ljubavi ni naši korisnici nisu ostali imuni na uzbudljivi dan Ljubavi, pa su tako svojim simpatijama i voljenima pisali pisma ili crtali slike za njih i spremali ih u ljubavnu kutiju. Osim što su imali priliku izraziti svoje osjećaje na Valentinovo razvijali smo i naše samopouzdanje, mašte i kreativnosti, ali i važnosti pisanja pisama u moderno vrijeme tehnologije.

Kako su prošle naše radionice možete pogledati na fotografijama!

Comments are disabled.