Mjesec travanj posljednji je mjesec provedbe projekta „Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno!- program poludnevnog boravka za djecu Vukovara!“, a mi smo i u njemu bili vrijedni!
U ovom smo razdoblju imali prilike posjetiti edukativnu igraonicu „AstroGarden“ u sklopu koje su djeca imala priliku učiti o svemiru, ali i dobro se razgibati u zabavnoj igraonici!
U mjesecu travnju obilježili smo Dan planeta zemlje, djeca su izrađivala plakat na kojem su nacrtali planetu Zemlju te oko nje napravili okvir u obliku srca od krep papira. Na post – it papiriće pisali su poruke koje su smatrali prigodnima za dan koji su obilježavali: ˝Čuvajmo našu planetu˝, ˝Trebamo čuvati našu Zemlju, rijeke i mora˝, ˝Ne pali šume˝, ˝Štedimo vodu˝ i sl., te su ih lijepili pokraj crteža. Kroz razgovor sa djecom, izvoditeljima je bio cilj usaditi im pravilne navike ponašanja prema prirodi, razvijanje osjećaja i svijesti prema okolišu, važnost razvrstavanja otpada, recikliranja i općenito briga o našem Planetu.
1.4.2022. obilježili smo dan svjesnosti o Autizmu, djeca predškolske dobi su simbolično bojala predložak puzzle u crvenu, žutu i plavu boju, te ih rezala škarama. Tijekom radionice, djeca su upoznata sa pojmom autizam te što sve obilježava ovaj kompleksni poremećaj. Nakon završetka radionice njihovi radovi izloženi su na panou u hodniku Udruge. 4.4.2022. djeca školske dobi u dvorištu Udruge, kredama su iscrtavali puzzle i puštali plave balone u znak podrške.
U ovom smo se mjesecu veselili najvažnijem vjerskom blagdanu u godini- Uskrsu, pa smo tako kroz cijeli mjesec za naše korisnike pripremali različite aktivnosti na temu Uskrsa, aktivnosti poput ukrašavanja uskršnjih jaja šarenim papirićima, bojanje i izrezivanje uskršnjih jaja i izrada uskršnje čestitke. Kako su prošle naše aktivnosti možete pogledati na fotografijama.

Comments are disabled.